Yunus emre enstitüsü başvuru

Yunus Emre Enstitüsü nasıl girilir?

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

  1. Çevrimiçi Kayıt Formu.
  2. Niyet Mektubu (Katılımcının el yazısı ile, en fazla 500 kelimelik niyet mektubu)
  3. Öğrenci Belgesi ve Not Döküm Belgesi (Üniversite son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için)
  4. Diploma (Lisans, yüksek lisans veya doktora mezunları için)

TYS başvuru nasıl yapılır?

Türkçe dil seviyenizi belgelendirmek için TYS başvurularını kaçırmayın! Başvuru işlemleri https://sinav.yee.org.tr üzerinden yapılacaktır.

Yunus Emre Enstitüsü ne iş yapar?

Yunus Emre Enstitüsü ise Vakfa bağlı bir kuruluş olarak bu Kanunun amaçlarını gerçekleştirmek üzere yurt dışında kurduğu merkezlerde yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarının yanı sıra ülkemizin tanıtımı amacıyla kültür ve sanat faaliyetleri yürütmekte, ayrıca bilimsel çalışmalara destek vermektedir.

Prof Dr Şeref Ateş kimdir?

Şeref Ateş, birçok ulusal ve uluslararası projede görev aldı. 2011'de profesör olduktan sonra mesleki kariyerini Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde sürdürdü. 2016 yılında Başkan olarak atandığı Yunus Emre Enstitüsündeki görevini hâlen devam ettirmektedir.

Tömer Sınavı’na kimler girebilir?

Yani Türkçe Yeterlilik seviyesini resmiyete dökmek isteyen herkes bu sınava girebilir.

Turkce Yeterlilik Sınavı’na kimler girebilir?

Yabancı dil olarak Türkçe öğrenenler, Türkiye'deki üniversitelere başvuru ve kabul için Türkçe dil yeterliğini belgelendirmesi gereken öğrenciler, yurt dışında çeşitli kurumlarda Türkçe öğretmek isteyen öğretmen adayları, Türkçe dil yeterliğini belgelendirmek isteyen tercümanlar, kısacası Türkçe dil yeterliğini ölçmek …

TYS 2021 ne zaman?

19 Ocak 2018 tarihinde yayınlandı. Yunus Emre Enstitüsünün 29 Mayıs 2021 tarihinde düzenleyeceği Türkçe Yeterlik Sınavının (TYS) başvuruları başlıyor. 29 Mart 2021 tarihinde başlayacak başvuru süresi 30 Nisan'a kadar devam edecek.